Inköp!

Nästa inköp blir dessa:



Fast i Svart/Rosa.

Ska sitta på Sprallekalles sadel. Alltså Farans :D Han tävlas ju ingenting endå, så då kan man lika gärna ha säkerhetsbyglar på honom. Det behövs mer än ofta!

Hiss!




Trevliga funktionärer och Arrangörer!

Nyss ringde jag till Sälen-Malungs klubb, som annordnar tre dagars meeting i Augusti och skulle boka box.
Det var inga problem att få en liten större box, heller inga problem att höra av sig senare när jag vet om vi kommer på Torsdagen eller Fredagen. Bara att skicka ett SMS någon vecka innan.
Hur trevlig person som hellst!
Det gör så mycket på tävlingar när funktionärer är trevliga!
En stor hiss, speciellt till Sälen-Malung!


Sommarvila.

Mina små pojkar har lite sommarvila. Har strukigt mig ifrån tävlingen den 16-17 juli, tycker Darini förtjänar lite sommaruppehåll. Han har även tappat en sko, och hovslagaren kan inte komma denna vecka pga höskörd?


Igår var jag faktiskt ute på Onsdags klubben på Harrys. Fasiken jag har inte varit ute på typ 100 år, och nä det är inget för mig. Bara jobbigt att inte kunna ta bilen dagen efter. Men det var trevligt på förfesten iallafall!

Igår på dagen var det ju ca30 grader varmt, så jag tog min lillasyster och åkte till stranden. Köpte mc donalds,glass och fikade. Kunde inte vara bättre :) Även jag badade i sjön, och de hör inte till vanligheterna :D Vilken tur att man har så underbara småsyskon ♥

Som ni ser på hästfronten händer det inte så mycket, målade klart min rosa schabrak låda, så nu har jag äntligen lite plats för dom. Man samlar ju på sig endel :)

Andreas har sagt upp sig, och flyttar i Augusti, blir nog super. Dock kommer jag bli tvungen o flytta jag oxå, men de löser sig. Har ev. hittat någonting jag ska plugga till, men vi får se.
Jag är nog inte sugen på Enköping iallafall, känner ju ingen där. Fast å andra sidan umgås jag ju inte med någon här i Karlskoga heller. I Enköping kanske inte folk pratar så mycket skit? Vad vet jag :)

Ska ta med kameran och ta några sommarbilder på mina hästar :)


Jag älskar dig!

Snart närmar sig 3 årsdagen, tänk att det kan gå så fort!
För mig känns det som igår, Jag kan höra din röst fortfarande.

Jag önskar jag fick tillbaka dig. Jag vet att du är med mig, jag vet att du ser oss och är med i allting vi gör.

"tiden läker alla sår", men de läker inte, man lär sig leva med sorgen bara.


Vi är Var bra mycket bättre än alla andra♥

Himlens finaste ängel & världens bästa vän.
Du ser nog att jag inte bytt ut dig mot någon annan, jag slutar aldrig hoppas att du ska komma tillbaka, och medans jag väntar så sparar jag bästa vän platsen åt dig♥
Jag älskar dig, Då-Nu-Alltid!



Min häst är bra

Nästan FÖR bra♥

































På de sista bilderna syns regnet iallafall ;)


På väg hem till mig

Ifrån Uddevalla. Mamma och Björn är 'hemma' i Uddevalla/Lysekil, och där finns ju hööks.
Mamma passade på att köpa lite grejer, och björn kommer hit på måndag igen, och tar med sig mina saker :)








Onsdag

Idag är det Onsdag, och jag har inte gjort någonting viktigt hittils.
Är så skönt att vara ledig några dagar, jag behövde nog det!

Idag kl 15.00 ska StarBoy skos, sedan ska Darini ridas, i ridhuset tror jag.
Igår red jag honom lång och låg på hoppbanan, det är så viktigt att han får stretcha ut ryggen ibland.
Eftersom jag alltid försöker rida honom i en hög form, eftersom han själv gärna kryper ihop och blir låg, så är det viktigt med sådana pass, med endast fokus på lång och låg.
Red mycket förvänd med rättställning, och några byten, han var fin iallafall.

Igår klippte jag även honom, halva honom, eller ja, ena halsen. haha! Ska fortsätta idag.
Det tar ju sådan tid, och jag hade glömt att jag skulle klippa honom igår, så jag provade lite bara.
Men det är svårt att sluta när man väl börjat! Vet inte om jag ska klippa benen, vi får se.
Ryggen ska jag lämna en liten fyrkant på nu, gjorde inte de i  vintras, och jag tyckte han blev lite känslig över ryggen då.

Just nu bor vi i mammas hus, och här har jag visst inte mindre än 5 (!) katter, jag håller på att bli tokig :P
Jag får skylla mig själv, alla katter är mina och den ena är mer mammig än den andra, Dom är som klister på mig. ♥

Coco har fått följa med ner till västkusten, så det är jätte tomt. Inatt hade han vart lite ledsen sa mamma, men det är ju inte konstigt, såhär länge har han inte varit utan mig någonsin!

 Lindha

Skara Ridklubb

Igår var vi alltså hos Skara Ridklubb.

Klassen jag red var bara en MSVc2.

Från början så fick jag starttid ca 8.30, vilket skulle betyda att vi fick åka vid ca 04.30 härifrån- inte okej för en liten klass. Så jag frågade klubben om det fanns någon möjlighet att lägga mig senare, och det var inga problem. Väldigt snällt! Startade istället näst sist, vid 14.00, en stor skillnad!

Min duktiga hästskötare hade hoppats på regn, så att vi fick ha våra jackor, och såklart fick vi regn.
Det spöregnade från början till slut. Jag är nog inte torr än om fötterna ;)

När vi kom dit så var det kaos på parkeringen, som låg ute på en leråker. ingen parkeringsvakt, och inga anvisningar alls. Men det löste sig. Synd om dom som inte hade fyrhjulsdrift på sina bilar, det var många som körde fast.

Jag hade ca 2 h kvar till start, skönt att ha gott om tid. A och jag gick runt och kollade lite, det gick på dubbla banor, och jag hade turen att rida i ridhuset, och förtur till framridning i tält!
Eftersom det regnade så var det väldigt mycket folk i ridhuset som kollade, och det är nog första gången jag kände mig nervös. haha!

När vi lastade ut Dino så hade han tryckt sig mot bakbommen, och var därför alldeles brun/gul på hela rumpan. När jag tog av täcket så hade han världens största gula fläck, mitt på magen :/ Det syns så dåligt i vårat stall, så även om jag hade borstat honom på morgonen så syndes pissfläcken inte då.

Jaja, försökte fixa till det lite snabbt med en blöt handduk. Fläcken syns dock på bilderna ;)

Till framridningen var man tvungen att typ rida igenom ett litet stall, inte lätt när hästen är runt 175cm, det känndes väldigt läskigt. Men det gick ju bra, det med!

Darini kändes så sjukt fin på framridningen, Sån bra känsla har jag nog inte fått någonsin på honom. Rund, hög i formen, och helt perfekt!
Dock lite övertaggad och kickade mot skänkeln, galoppombyten i varje så fort jag tog en förhållning. Men vad gör de? Han är bäst endå!

Väl inne på banan höll känslan i sig. Han dog INTE! Fick flera stora missar, en kospark i ena slutan, byte innan de enkla bytet, taktmiss i ökning osv. MEN oj vad nöjd jag är!  64.00%, med dessa stora missar så är det väldigt bra! kom två utanför placering, men 10 av 27 starter.

Känslan är viktigast, och den var oslagbar!

Tack Angelica för bästa skötseln, och alla bilder.

Bilderna kommer när jag har fått dom :)


Träning

Idag var vi i Kristinehamn, Jag - Mamma - Darini - och såklart hästskötaren!

Darini kändes jätte fin i formen, och framme för skänkeln. Vi tränade slutor, slutor och yttligare lite mer slutor. Hur F**N ska jag rida? Eller när ska jag sluta överrida honom? Fick iallfall till några bra, och då tycker jag det känns helskumt. Jag har nog fått fel uppfattning om hur det ska kännas. Men vi kämpar på!

När vi kommit hem ifrån träningen, typ 21.30, så lastade vi Faran. Mitt mål var två steg på lämmen, och vet ni?  Han gick raka vägen in! Hur stor chans är det? Han är inte lastad på ca ett år om inte mer.
Rakt in, käka lite havre, sakta lugnt ut. Rakt in igen, käka havre, och lugnt ut! 2 gånger.

Han förvånade mig verkligen ♥

När klockan började närma sig 22, klippte jag hovskägget på den gula, som ska iväg och tävla imorgon, debut för iår! kommer gå galant, om ryttare rider SAKTA!  Jag ska spela in min röst som skriker, "korta, håll om, korta, håll om, DET GÅR FÖR FORT! "  Mina ständiga skrik på hoppträningarna :)

Tyvärr jobbar jag kväll och kan därför inte följa med, men jag ska hålla tummarna!

Imorgon ska Darini få jogga på hoppbanan, och Faran gå på lina.



Den gula hoppar fint :)

Har ju glömt

Jag har ju faktiskt glömt visa lite bilder ifrån förra veckan, när jag och Darini hoppade lite.
Darini är ju inte hoppad sedan han var liten, då han löshoppade. Men han är så underbar, och stannar aldrig. Han är inte så duktig på att taxera avstånden, men eftersom jag har kontrollbegär så löser vi det ihop :D

Här kommer dom iallafall!




















På väg hem

Detta täcke är på väg hem till mig:



Ett Amigo Jersey Cooler täcke till Darini, att ha på tävling och i transporten.

Tisdag

Ja, dagen har gått fort, lite för fort.

Började med en ordentlig sovmorgon, då jag jobbat så många dagar i rad och haft så himla mycket att göra, jag var helt slut.

Efter det så åkte jag till mamma för att kolla till en av våra avelskatter, som helt obegripligt tappat ett kilo på bara tre dagar. Han ser ut som ett tunt skelett stackarn. Men nu ikväll hade han ätit lite granna, så hoppas de är påväg att vända.

Nu ikväll har jag först haft hoppträning, vilket var rätt svårt eftersom det blåste så mycket, och vi var ute. Men jag skriker rätt högt endå, så de gick bra :)

Efter det så fixade jag lite i stallet, och sedan red jag Darini i ridhuset. Red med ett par andra sporrar, och han kändes faktiskt helt okej. Igår skrittade vi ju bara i skogen, efter tävlingen. Imorgon är det träning i Kristinehamn igen. Och på Söndag tävling!

Jag har även en spännande grej på gång, men den väntar jag lite med :)

 Lindha

Tävling

Igår var vi alltså i Grums på tävling.

Jag var så himla besviken på Darini efter första klassen. Jag brukar inte bli besviken eller ens skylla någonting på hästen, men denna gång blev jag besviken. Han var ganska fin på framridningen, och innan startsignalen. Men vips, så bara dog han, mer än någonsin! Åh, ingenting fungerade.
Jaja, efter ritten gick jag in i ridhuset och red på honom framåt, helt plötsligt förstod han vad framåt var? Ibland förstår jag mig inte på min häst! Klassen var en MSVC2, och slutade på 57%, vilket var BRA med den känslan. Hamnade i mitten av klassen, så hon dömde rätt lågt.

Jaja, snabb återhämtning, och upp igen! Denna gång red jag mer bestämt redan från början.
Han kändes fin på framridningen, och det höll i sig inne på banan också.
Slutorna blev till 5or, som jag redan visste. Men bättre än 4or som sist;)
Fick 8or på bytena! Jag var super nöjd med ritter överlag. MSVB2 62,?% och en poäng ifrån placering, haha!

Nu laddar vi batterierna inför tävlingen på Söndag i Skara, dock bara en MSVc.


























Såhär tyckte Darini om första klassen ♥

Ny ridhjälm

Idag har jag beställt en ny ridhjälm. Jag är så otroligt trött på min vardagshjälm så det är inte sant.
Istället för att rida med mössa, som de flesta andra på vintern, så envisas jag med att pressa mössan under hjälmen, vilket resulterar i att den är på tok för stor nu.
När det blåser, eller när Darini gör något litet skutt, så ser jag ingenting.
Sedan är den sjukt varm, eller ja, inte lika varm som min JW hjälm, men varm!

Så nu har jag beställt en Lamicell Transformer, Grå/Rosa såklart.
Testade en på Strömsholm eftersom jag var osäker på storleken. Den finns ju i S, M & L .
Eftersom den är ställningsbar så passar den ju troligen.
Storlek M tänkte jag ta först, men den är strl 55-58, och passar när jag har den inställd på minsta.
Så jag fick istället ta en strolek SMALL. 51-54, Det säger ju endel om hur liten jag är ;)Eller snarare hur lite det finns inuti mitt huvud kanske?





Min tävlingshjälm


Luna


Onsdag

Dagen började imorse som vanligt, tidigt, och jag jätte trött.

Började Longera Faran som såg fin ut. Han är så vacker att kolla på.
Sedan red jag Darini i ridhuset = 45 grader ungefär. Började med att radion endast kunde få in typ P4(?), jag som ville rida till musik, men jag fick iallafall rida till "hundtimmen" haha.

Jag tränade lite på samma saker som på Johan träningen, Dvs. öppna på medelinjen, och sedan galoppslutor snett igenom. Gick sedan över till travslutor. Och jag suger på slutorna, VAD är felet? Det sitter alldeles säkert hos mig, men varför kan han inte bara släppa till lite? haha.

Glömde ju berätta häromdagen, fixade vi 3 byten i varje♥ Och hur kan då slutorna INTE fungera? en sådan lätt liten sak. Ibland fastnar man bara på ett ställe i vissa moment. Men vi kommer fixa det så småning om.

I kväll nu har jag jobbat som vanligt. Börjar bli lite trött, jobbar till sent, går upp tidigt osv. Men alla behöver jobba, och ingen idé att klaga!

Nu ska jag försöka ladda upp resten ev bilderna på Luna.

 Lindha

Smakprov



Får ladda upp alla när det går lite fortare :)

Jag är dålig

Jag är otroligt dålig på att blogga. Men jag har inte tid! Jag rider på Fm, och jobbar kväll/natt.

I torsdags var jag iallafall ledig, så björn och jag styrden Explorern mot Strömsholm, med siktet inställt på Junior SM kval1.
Det var många fina hästar med, och roligast var nog att se Mathilda och Wanda (twolivesonepassion) rida.
Jag tyckte hon red super bra! Prydligt och mjukt. Tyvärr råkade hon rida in i staketet, och det drog ju ner rätt mycket. Det var iallafall en av dagens bästa ritter! Sedan är det ju alltid kul att se Stroller, jag älskar ju skimmlar!

Kollade lite på hoppningen, Malin Åkerberg vann en klass, Hon kommer ju härifrån. Var kul att se.
Hon är alltid så glad och trevlig, och verkar alltid behålla lugnet, och rida mjukt och enkelt.
Vilken dressyrryttare hade inte blivit tokig på deras framhoppning? haha.

köpte ingenting faktiskt, eller ja vi köpte ju nästan en sak, hihi. Återkommer om det när det är hemkommet :D

När jag kom hem longerade jag hästarna. Faran var en klocka. Jag hade utrustat mig med både hjälm och vantar, så jag blev faktiskt överraskad över honom! Darini däremot hade nog glömt lugnet i boxen, för han var vild som ett odjur, och dum som jag var hade jag tagit av mig all säkerhetsutrustning, såklart! Men vi överlevde det också!

När jag var klar, så ångrade jag mig angående ett schabrak som jag såg i Strömsholm.
Men eftersom jag har världens bästa stallkompis så, köpte hon ett sådant och matchande lindor åt mig.
Typ, korallblått. Kommer en bild på det, jag har bara inte använt de än.

I helgen, har jag fått tagit ledigt. På lördag tar Andreas lillebror studenten, och på Söndag ska jag ju tävla.
Ska till Grums och rida två MSV klasser. Domaren som dömmer tycker INTE om oss, eller ja, hon dömmer oss hårt iallafall. Menmen, Darini och jag behöver rutin tillsammans. Jag är inte ute efter placeringar osv. Jag vill lära mig rida på tävlingar, och då är det bara att ge sig ut. Det blir iallafall roligt om hon ser någon skillnad på oss, för hon dömde i påskas också. Dock red jag ju som en kratta då, med 40 graders feber, så vi får se!

Nu ska jag ladda in lite bilder, som kommer snart!

 Lindha

RSS 2.0